Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

6χρονος με λευχαιμία πέθανε από ιλαρά - πήρε αίμα από τα αδέλφια του που δεν είχαν εμβολιαστεί

Ο τραγικός θάνατος φέρνει ξανά στο προσκήνιο
το θέμα του εμβολιασμού


Το θέμα του εμβολιασμού επαναφέρει η κατάληξη 6χρονου αγοριού από εγκεφαλικές και πνευμονολογικές επιπλοκές στο νοσοκομείο Σαν Τζεράρντο στη Μόντσα της Ιταλίας.

Το παιδί έδινε μάχη με την λευχαιμία επί τρεις μήνες αλλά κατέληξε όταν προσβλήθηκε από ιλαρά μετά από μεταγγίσεις αίματος, που του έγιναν.

Στους αιμοδότες μεταξύ άλλων και τα δύο μεγαλύτερα του αδέλφια, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι, τα οποία οι γονείς είχαν αποφασίσει να μην εμβολιάζουν.

«Το να ζητά κάποιος το ελεύθερο να μην εμβολιάσει το παιδί του είναι σαν να τρέχεις σε αυτοκινητόδρομο με 300 χλμ/ώρα. Είναι επικίνδυνο όχι μόνο για τον εαυτό σου και τους επιβαίνοντες, αλλά και για τους υπολοίπους στο δρόμο», επισημαίνει ο Ρομπέρτο Μπουριόρι, ανοσολόγος κι αλλεργιολόγος.

Ανήκουν στην κατηγορία εκείνων, που έχουν πειστεί ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα ή άχρηστα και πίστευαν στη θεωρία της αγέλης, ότι δηλαδή δεν θα προσβάλλονταν από ιό επειδή η πλειονότητα του πληθυσμού είναι εμβολιασμένη.

«Νομίζω ότι το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι η δράση κατά γιατρών, που διασπείρουν ψευδείς κι επικίνδυνες πληροφορίες. Αυτοί οι γιατροί θα πρέπει να τεθούν στο περιθώριο. Ένας γιατρός δεν θα πρέπει να παρέχει στους ασθενείς του επικίνδυνες πληροφορίες για εκείνον και τους άλλους» προσθέτει ο Ρομπέρτο Μπουριόρι, ανοσολόγος κι αλλεργιολόγος.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας είχε ανακοινώσει ότι θα εντείνει την εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού.




Πηγή: http://gr.euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου